fbpx

W&L Games bestaat nog niet zo lang. Toch hebben wij al heel wat meegemaakt tijdens het proces naar het perfecte spel! Hieronder staat dit proces van de afgelopen twee jaar in grote lijnen weergegeven. Alles is uitgevoerd door slechts twee personen die dankzij hulp van vrienden, familie en professionals een uniek product op de markt hebben gezet.

Het Idee

Wij van W&L Games zijn zeer bekend met veel verschillende soorten kaartspellen. We kwamen erachter dat de klassieke kaarten al enorm lang hetzelfde zijn en eigenlijk best beperkt zijn in het bedenken van nieuwe spellen. Het leek ons daarom leuk om een nieuw uniek kaartendeck te bedenken. Een nieuw kaartendeck waarmee veel meer verschillende spellen mogelijk zijn dankzij de vernieuwende en veelzijdige speelkaarten!

Het eerste prototype

Eenmaal aan het brainstormen, bedachten we hoe de kaarten er uit moesten zien en welke waardes ze zouden moeten krijgen. Toen het nieuwe kaartendeck eenmaal vorm kreeg, werd het tijd om spelvarianten te verzinnen! Al snel ontstond de eerste variant: SterrenKracht. Nu werd het tijd voor het maken van het eerste prototype. Dit beviel ons en mensen om ons heen zo goed dat wij besloten het prototype te verbeteren en te introduceren aan het grote publiek. Na enorm veel positieve reacties is besloten dit spel verder uit te werken tot een heus professioneel kaartspel.

De testfase

Nu besloten was om daadwerkelijk een eigen kaartspel te maken moesten we gaan kijken naar de daadwerkelijke lay-out van de kaarten. Daarnaast begonnen we met het opstellen van de spelregels voor maar liefst drie varianten. Dit hebben we eindeloos getest in onze omgeving met bekenden en onbekenden totdat het in onze ogen perfect was.

Oprichting W&L Games B.V.

Om de volgende stappen te kunnen maken, was het tijd om een bedrijf op te zetten. Al snel kwamen we uit op W&L Games, vernoemd naar de twee oprichters.

Realisatie naar een eindproduct

Nu we ongeveer wisten hoe het spel eruit ging zien, werd het tijd om het nieuwe product daadwerkelijk te produceren! Hiervoor hadden we allereerst een drukker nodig die niet alleen alle speelkaarten kon drukken, maar ook het kaartendeck in een professionele en leuke verpakking kon stoppen. De volgende stap was het zoeken van een designer, aangezien we zelf goed kunnen tekenen, maar niet bekend zijn met grafisch ontwerpen.

De laatste loodjes

Nu de designer gevonden was en het spel digitaal in de maak was, werd het tijd voor het opstellen van de exacte spelregels. Dit is eindeloos getest en verbeterd met hulp van vrienden en familie. Het resultaat: drie duidelijk uitgewerkte varianten in de handleiding.

Een passende naam

Uiteraard moest er nog een passende naam worden bedacht voor ons kaartspel. Na meerdere aanpassingen gedurende dit proces is uiteindelijk gekozen voor “Starmigo”.

Heden

Bovenstaande punten geven een kleine indicatie van de stappen die wij hebben moeten doorlopen om een idee compleet uit te werken tot een fysiek spel. Met trots kunnen wij dan ook zeggen dat het eerste spel, Starmigo, bij deze te koop is bij W&L Games.

Doosje3D

Sluit Menu
×
×

Winkelmand